Tips voor een goede website

18 tips voor een goede website

Welke tips pas ik toe bij het maken van websites :

Kies een degelijke hostingprovider

extra uitleg binnenkort.

Wat wilt u bereiken met uw website?

Een digitaal visitekaartje?  Enkel informeren ?  Producten of diensten verkopen ? Offerteaanvragen bekomen?

Bepaal je doelgroep en pas je website hieraan.

Wat onderscheidt jouw zaak met anderen ?

Val met de deur in huis. Mensen komen voor je producten en je inhoud. Voor datgene wat je te vertellen of te verkopen hebt.

Inhoud moet voldoen aan de verwachtingen.

extra tekst hier

Zorg voor een eenvoudige, logische en gebruiksvriendelijke website.

Een overzichtelijke navigatie een must. Op die manier verliest de bezoeker zijn weg niet.

Kies voor een responsieve template

Meer dan 52% van het internetverkeer wereldwijd komt van mobiele toestellen, waarvan ongeveer een kwart van smartphones. Dat aandeel zal de komende jaren alleen maar groeien. Daarom is het belangrijk dat je nieuwe website vlot werkt op een tablet en smartphone. Responsive web design is daar een zeer goede oplossing voor.

Gebruik geen carrousels en image sliders

Als je op je website een carrousel of image slider vervangt door statische banners, stijgt het aantal kliks met tientallen procenten. Met andere woorden: carrousels zijn slecht voor je conversie!

Kies een vlot leesbare tekengrootte

De voorbije jaren zijn schermresoluties hoger geworden en schermen kleiner. Gevolg: de ideale tekengrootte van 10 jaar geleden is nu haast onleesbaar.

Ik weet dat de tekengrootte afhangt van het gekozen lettertype. Maar algemeen kan je toch zeggen dat alles onder de 14 pixels aan de kleine kant is.

Denk na over het te gebruiken lettertype en kleuren

extra tekst hier

Spoor bezoekers aan tot actie

Je zet dus best op elke pagina een goede call-to-action die duidelijk maakt wat de volgende stap is. Zet uw bezoeker aan om contact op te nemen, een formulier in te vullen, zich in te schrijven voor uw nieuwsbrief, etc

Zorg voor een goede error 404-pagina

Een bezoeker die terecht komt op een pagina die niet meer bestaat, moet je vriendelijk opvangen en proberen te helpen.

Vergeet uw contactgegevens niet

Zorg ervoor dat uw potentiële klant niet moet zoeken naar uw contactgegevens. Een goede website kan niet zonder goede contactpagina. Vermeld in ieder geval altijd het bezoekadres en telefoonnummer. Dit wekt automatisch vertrouwen op bij uw websitebezoekers.

Maak gebruik van foto’s, video, podcasts , …

Extra info nog

Vergeet de sociale media niet

twitter, instagram, facebook, google+

Hou uw website actueel

Vernieuw geregeld de inhoud van uw website zodat de informatie steeds “up-to-date” is. Dit zorgt ervoor dat uw bezoekers terugkeren voor nieuwtjes. Ook Google houdt van een site die regelmatig wordt aangepast, waardoor u beter zal scoren in de zoekmotor.

Zorg dat je gevonden wordt in de zoekmachines

Optimaliseer uw site voor Google zodat uw toekomstige klant uw website gemakkelijk kan vinden. Zorg voor een doeltreffende Search Engine Optimilization (SEO) en pas in mindere mate Google AdWords (SEA).toe

Controleer de trafiek naar uw website

Hoeveel bezoekers komen er op uw website? Zijn er piekperioden in het aantal bezoekers? Welke pagina’s bekijken ze? Hoe lang blijven ze op de site? Met deze statistische informatie kunt u uw boodschap afstemmen op de noden van de klant om uw site nog te verbeteren.

GET IN TOUCH..…IT’S EASY