Werkwijze bij Zoekmachine Optimalisatie

Image

Een goed scorende website heb je helaas niet op 1-2-3.

Voor SEO moet je heel wat tijd moeten voorzien. Het vergt dan ook heel wat inspanningen.

Bij een zoekmachine optimalisatie worden een aantal fases doorlopen :

  1. Intakegesprek

Hier bespreken we het verloop van het project : Wat we gaan doen, tijdspanne, de te installeren tools, ...

  1. installeren van bepaalde plugins en tools

Om de resultaten van de SEO optimalisaties correct te kunnen rapporteren en te beoordelen plaatsen we een aantal handige tools zoals Google Analytics, Tag manager op je site .  Deze tools geven ons inzichten in de evolutie van de ranking.

  1. Technische controle van je site

Tijdens deze fase worden een aantal checks uitgevoerd : Hoe is de technische opbouw van de website?  oe zit het met de snelheid van de website? Sitemap aanwezig? Is de website wel Responsive (mobielvriendelijk)? Waar nodig geven we suggesties waar de site nog kan geoptimaliseerd worden.

  1. Zoekwoordenanalyse

We zoeken alle relevante zoekwoorden op en lijsten deze samen met jou op.  We gaan na welke directe concurrenten zijn en welke zoekwoorden zijn gebruiken.  Dit staat bekend als zoekwoordenonderzoek.

  1. Optimaliseren van de webpagina's op basis van de zoekwoorden

Op basis van de bekomen zoekwoorden gaan we optimaliseren. Hierbij gaan we kijken naar de titels, meta descriptions, de namen van de afbeeldingen. Maken zo vaak als mogelijk gebruik van interne linking ote.  Uiteraard stellen we je ook voor om de teksten aan te passen waar keywords in voorkomen.  Dit alles moet je in staat stellen om een hogere positie in de zoekresultaten te bekomen.

  1. Conversie Optimalisate

Naast de zoekwoorden optimalisatie (SEO) is het belangrijk dat een bezoeker vindt waar hij of zij naar op zoek is. De site dient zo eenvoudig mogelijk en gebruiksvriendelijk opgemaakt te zijn.

  1. Backlinks.

Naast interne links zijn links vanuit een andere website of directory héél belangrijk voor de ranking. Immers hoe meer andere relevante websites naar jouw website linken, hoe belangrijker jouw website wel zal zijn, dus hoe hoger deze een ranking krijgt.

  1. Meten is weten.

Via de geïnstalleerde tools bekijken we op maandelijkse basis de evolutie en verfijnen we waar nodig.

Met deze manier van werken brengen wij uw website hoger in de zoekresultaten!
Image

Goed gevonden worden ?